kerkov – Gruzelementen  
Producer: Alexander Kerkhof 
Nationaliteit: Belgisch 
Duur: 40:30 
Genre: soundtrack (bij het leven)

Gruzelementen. Enkele jaren geleden viel de wereld van Alexander Kerkhof uit elkaar. De grootste angst van elke ouder werd helaas waarheid toen zijn dochter Lena kwam te overlijden. ‘Gruzelementen’ vormt de neerslag van een lang en moeilijk rouwproces waarbij de muzikant troost putte uit zijn muziek.

Kerhofs liefde voor film & filmmuziek klinkt duidelijk door in de soundtrack van zijn eigen leven. Tracks als ‘The Big Combo’ of het titelnummer bevatten echo’s van de scores van John Carpenter of van horrorfilms uit de jaren ’80. 

 

‘Ephemeral’ of ‘De Zeer Schone Uren’ leunen eerder aan bij het neo-klassieke en filmische werk van Wim Mertens of Max Richter. Naast deze instrumentale nummers bevat ‘Gruzelementen’ nog 3 vocale songs van hoop en tristesse. In 'Heartbeat' klinkt de combo Kerkhof / Dick Dobbelaere als U.N.K.L.E. dat aan de slag gaat met Ian Astbury. 'Rain' laat dan weer echo's horen van Afghan Whigs.

Alexander Kerkhof speelt zelf gitaar, bas, contrabas, drums, percussie, ebow, piano, synthesizer en sampler op het album. Verder hoor je zang van Dick Dobbelaere (op ‘Heartbeat’ en ‘Rain’) en van dichter Akim A.J. Willems (‘Lucide Droom’). Op ‘Heartbeat’ speelt Dick Descamps (Id!ots en The Whodads) bas en Frederik Van Den Berghe (Admiral Freebee, Lalalover, The Whodads, PJDS) drums.

Een tocht van herrie naar rust in 10 songs.

Selected Works

Boekillustratiesillustratie

FractaalIllustratie

3D sculptuur3D, illustratie

PortrettenIllustratie, 2D, 3D

3D Illustraties3D, Illustraties

Feathers on WingsProject type

Virtuele landschappenIllustratie, 3D